De grote vraag is, wat is de Nintendo Switch nou eigenlijk. Is het een volwaardige gameconsole of is het eigenlijk een opvolger van een 3DS console. De antwoorden zullen verschillend zijn, maar één ding is zeker, deze console staat niet continu op één plek netjes in zijn dock. Het onderweg zijn met jouw Nintendo Switch levert natuurlijk zijn gevaren op en wat deze zijn zal iedereen wel in zijn achterhoofd hebben, maar toch gaan we het allemaal aanhalen in deze blog post. Bij YGZ willen we niks meer dan dat jij ten volste geniet van de Switch en natuurlijk van de vakantie. 

Opladen

De accu's van de Switch gaat niet extreem lang mee en een autorit naar het verre zuiden vereist dus extra maatregelen. Om jouw Switch onderweg op te laden kun je gebruik maken van een switch autolader. Deze autolader steek je in de sigaretten aansteker van de auto en hierdoor heb je onbeperkt stroom onderweg. De autoladers zijn voorzien van een extra lange kabel, zodat het niet uit maakt waar de sigaretten aansteker zich bevindt in de auto. 

Gelukkig is er ook nog een tweede optie om een Switch on-the-go op de laden. De Switch is voorzien van een USB C connector en dit geeft de mogelijkheid om via USB te laden. Voor deze optie heb je een STREAM USB Play & Charge Kabel nodig en een Powerbank. Omdat de Switch aardig wat power nodig heeft is het wel aan te raden om een Powerbank van 10.000 mAh of meer te kopen. Het YGZ team heeft deze optie uitgebreid getest en met een 20.000 mAh powerbank kun je ongeveer 5 uur extra speeldtijd realiseren.

Veiligheid

De Switch is een dure aankoop en hierdoor zeer zeker geliefd onder de mensen die graag lenen zonder het te vragen. Zorg er dus atlijd voor dat de Switch binnen hand- en zichtbereik blijft, dit voorkomt vervelende gelegenheden en huilende kinderen of misschien zelfs volwassenen. Waar moet je zeker op letten om diefstal te voorkomen:

  • Laat de Switch nooit zomaar ergens liggen en voorkom dat hij binnen handbereik ligt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoek van de tafel als je ergens lekker aan het genieten bent van een drankje of etentje.
  • Het te koop lopen met de Swich werkt ook uitnodigend. Hou hem netjes in een afgeschermde tas zodat het niet zichtbaar is dat jij hem bij je hebt. Vaak lopen kinderen zelf met de Switch rond in een mooi tasje van bijvoorbeeld Mario Kart. Deze tasjes zijn natuurlijk perfect ter bescherming, maar ook extra uitnodigend voor een dief en hij is uit je handen gegrepen voor je het weet.
  • Onderweg met de auto? Laat de Switch hier dan niet in liggen als je het voertuig verlaat. Tegenwoordig kunnen dieven op afstand al meten of er electronica in de auto ligt en dus makkeijk inschatten of jouw auto waardevolle spullen bevat. Alleen aparaten die volledig uit staan ontspringen deze techniek, maar helaas staat een switch nooit volledig uit. Dit geldt trouwens voor de meeste apparaten, zelfs een laptop die uit staat is traceerbaar door zijn accu-activiteit.

Lees ook voor vertek goed jouw reisverzekering door, zodat je vooraf weet wat je moet doen indien het onverwachte gebeurt en of dit binnen je pakket valt.

Bescherming

Door veel mensen wordt dit onderschat, maar een ongelukje zit in een extreem klein hoekje, maar heeft altijd een duurder plaatje dan één van de speciale beschermopties die je kunt kopen voor de Nintendo Switch. Hiernaast is een bescherming vaak ook gelijk een zeer bruikbare plek om alles netjes in op te bergen zodat jij alles onderweg bij de hand hebt. 

Bescherming kunnen we verdelen in twee categorieën. De eerste is de directe bescherming tijdens het gebruik. Het meest kwetsbare deel van de Switch is natuurlijk het prachtige scherm. Met een Nintendo Switch screenprotector kun je het scherm beschermen tegen krassen en stof. Een screenprotector kost ongeveer 10-20 euro en voorkomt een hoop irrirtatie als dat krasje toch per ongeluk op jouw scherm komt. Bekijk alle screenprotectors die wij in ons assortiment hebben hier.

De tweede categorie zijn de opbergtasjes die we weer in twee varianten kunnen verdelen. De meest gebruikte is de versie waarin je de Switch en maximaal 8 games in op kunt bergen. Met deze tasjes is de Nintendo Switch dus beschermd tijdens het vervoer en kun je ook nog eens erg veel extra games meenemen. Deze tasjes zijn er met zeer vrolijke opdrukken met de bekendste personages van de Nintendo gamelijn. De tweede variant is een tasje waar je ook alle accessoires in op kunt bergen. Deze tasjes zijn helaas wel wat groter, maar bieden dus meer ruimte en betere bescherming. Bekijk onze complete collectie tasjes hier.

Naast deze meeste voorkomende bescherming is er nog een extra groep die speciaal voor de accessoires zijn. Met deze producten kun je bijvoorbeeld jou Joy-Con beschermen of de base van de Switch. Bekijk hier alle bescherming voor jouw Switch accessoires.

Natuurlijk hebben wij ook mooie combipacks in ons assortiment, waarin de meeste gebruikte producten zitten tegen een scherpere setprijs. Ons advies zou zijn om in elk geval de Speedlink 7-in-1 set te bekijken. Deze set bevat vrijwel alles om in elk geval de Switch te beschermen en op te laden tijdens het dagelijks gebruik. 

on 0

Opmerkingen

Leave A Reply

Your email address will not be published.