SimCity Societies is niet zomaar een opvolger van Sim City 4. De game is namelijk volledig aangepast om deze toegankelijker te maken voor nieuwe spelers. Zo is het nu mogelijk een stad te bouwen die je zelf het liefst ziet. Ben je een liefhebber van de Oosterse bouwstijl, dan is het mogelijk om kloosters en Japanse tuinen aan te leggen. Als je fan bent van pretparken, dan kun je bijvoorbeeld een reuzenrad, speculaashuizen, chocoladefabrieken en spookhuizen in je stad zetten.

Als er in een gebied teveel spookhuizen staan dan zal er een sociale energie van onveiligheid ontstaan onder je inwoners. Een veilige stad is een van de eisen waaraan je stad moet voldoen. Andere sociale energieen waarop je moet letten zijn creativiteit, welvaart, werkkracht, spiritualiteit en wijsheid. Elk van de 350 verschillende gebouwtypen die je kunt neerzetten heeft een aantal eisen waaraan je stad moet voldoen. Is je stad bijvoorbeeld niet creatief genoeg, dan zullen de werknemers in een gebouw dat creativiteit vereist gaan staken.

Door gebouwen neer te zetten en te koppelen en combineren kun je de juiste balans tussen de "sociale energieen" creeren. Dit is nodig, want net als eerdere SimCity-games draait ook deze om het bouwen van een goed lopende stad. Dit doe je door de inwoners tevreden te houden. Dankzij tevreden en hardwerkende inwoners groeit je stad en speel je weer nieuwe gebouwen vrij. De unieke stad die je uiteindelijk gebouwd hebt kun je online met vrienden delen.

 

Deense hoes, Engelstalige game.

 

Meer informatie
Ean
5030946058815
Levertijd
Niet beschikbaar
Fabrikant
Electronic Arts
Geschikt voor
PC Games
Spel Genre
Strategie/Simulatie
Pegi Leeftijd
7+
Pegi Content
Angst
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sim City Societies - PC
Uw waardering
To Top