The Sims 2 belooft vooral /realistischer/ te zijn. Nog steeds is het de bedoeling of een of meerdere poppetjes op je scherm feilloos door het leven te leiden, alleen spelen de karaktereigenschappen nu een grotere rol. Begin je bijvoorbeeld als een grote boeman, zal je niet zomaar van deze reputatie afkomen; en begin je als een verschrikkelijk lui persoon zal je binnen de kortste keren zien dat je je eerste /love-handles/ te pakken hebt. Weinig douchen of badderen zal als resultaat hebben dat andere Sims liever met een hele boog om je heen lopen. Verder is het erg leuk dat je daadwerkelijk ouder wordt. Begin je als een hippe twintiger, na lang spelen zal je ontaarden in een een relaxte veertiger en uiteindelijk zelfs in een tevreden opa. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien, uiteraard.

Relaties

Een andere in het oog springende vernieuwing is de hogere complexiteit van relaties. Dat klinkt verschrikkelijk: in The Sims was het onderhouden van relaties zo ongeveer het meest frustrerende punt omdat het veel tijd kostte en lang niet altijd het gewenste resultaat opleverde. In The Sims 2 zal het onderhouden van relaties simpeler worden, en erg belangrijk: minder tijd kosten. Behalve dat zijn de relaties die je sim onderhoud dieper en persoonlijker. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen vage kennissen en goede vrienden, en zijn ook liefdesrelaties meer opgebouwd zoals dat in het echte leven ook geschiedt.

DNA

Een ander leuk nieuwigheidje is de toevoeging van iets dat Electronic Arts zelf /DNA/ noemt. Dit houdt in dat als je sim begint aan de kweek van nageslacht, dit nageslacht de zelfde karaktereigenschappen zal hebben als de vader en de moeder.

Uitgebreider wonen

Aangezien je sim natuurlijk niet langer genoegen neemt met de bouwkundige beperkingen uit het originele The Sims, vind je in het vervolg legio nieuwe mogelijkheden tot het neerzetten van een ideaal woonstulpje. Zo ben je bijvoorbeeld niet langer gebonden aan slechts één woonlaag naast de begane grond, nee, je kunt je huis nu laten bestaan uit meerdere verdiepingen, waardoor je ware paleizen uit de grond kunt stampen. Verder zul je talloze nieuwe behangetjes, dakpannen, ramen en meubels in de game vinden.

 

Meer informatie
Ean
5030946080496
Levertijd
Uitverkocht.
Fabrikant
Electronic Arts
Geschikt voor
PC Games
Spel Genre
Onbekend
Pegi Leeftijd
7+
Pegi Content
Geweld
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sims 2 - PC
Uw waardering
To Top