Shogun: Total War 2 is een langverwacht vervolg!

Met tien jaar ervaring op zak brengt Creative Assembly een Aziatische oorlog naar de PC. Shogun 2: Total War neemt de speler mee naar de zestiende eeuw, de nadagen van de Onin oorlog. De Japanse stad Kyoto is kapot, en de Shogun hebben het gehele land in puin gelegd. Diverse warlords strijden om de macht, elk van hen met een eigen militaire en politieke visie. De ene warlord beschikt over een uniek gebied vol met grondstoffen, terwijl een andere juist beschikt over speciale samurai.

In dit tijdperk verandert Japan snel. Dankzij de Portugezen en de Nederlanders wordt buskruit geintroduceerd in het land van de rijzende zon. Dit zorgt voor nieuwe politieke en militaire veranderingen. In Shogun 2: Total War staat dit tijdperk centraal.

Shogun 2: Total War richt zich meer op de basis van datgene waar de Total War-serie om draait. Zo zijn er per factie ongeveer twintig verschillende eenheden te verkrijgen. Elke soldaat heeft zo zijn eigen rol te vervullen, en dit onderlinge onderscheid is duidelijk aanwezig.

Oorlog tussen de warlords

Centraal in Shogun 2: Total War staat de strijd tussen acht warlords, en hierdoor is de setting niet zo grootschalig als bij eerdere games uit de serie. De nadruk ligt in Shogun 2: Total War dan ook op het verhaal van de strategiegame. Zo speel je echt een personage, kan je de generaal personaliseren met diverse upgrades en is het mogelijk om een held te creeren.

Shogun: Total War 2 biedt meer diversiteit

Het slagveld is diverser geworden. Zo vereist het verslaan van een held enig tactiek, en bestaat een fort uit maximaal vijf lagen verdediging. Afhankelijk van de positie van het kasteel (bergen, zee, vlakte) beschikt het gebouw over bepaalde tactische eigenschappen. De schepen keren ook terug in Shogun 2: Total War, en met genoeg boogschutters aan boord is een schip een gevaar voor iedereen.

Art of War

Shogun 2: Total War is gebouwd volgens de principes van Sun Tzus Art of War. Deze Chinese strateeg omschrijft de beste strategieen voor bepaalde situaties. In het hart van de strategie staat een mix tussen vechten op afstand en van dichtbij. Wanneer je een leger met 5 tegen 1 kunt overrompelen, moet je van drie kanten aanvallen. Heb je slechts de dubbele manschappen, dan is de direct confrontatie beter.

Extra Info

Tijdens de installatie van het spel (via de gratis softwaredienst Steam) moet er verbinding zijn met het internet om Total War: SHOGUN 2 te spelen en toegang tot de exclusieve content te krijgen. Na installatie heeft het spel geen internetverbinding meer nodig, tenzij er wordt gespeeld in online multiplayermodi.

 

Meer informatie
Ean
5050013372507
Levertijd
Uitverkocht.
Fabrikant
Sega
Geschikt voor
PC Games
Spel Genre
Onbekend
Pegi Leeftijd
16+
Pegi Content
Geweld, Online
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Total War Shogun 2 - PC
Uw waardering
To Top