De eerste Final Fantasy voor de PlayStation 2 neemt je mee op een episch avontuur met Tidus, een jonge sterspeler in de futuristische sport Blitzball, dat in een zwevende bol water wordt gespeeld. Tidus wordt de toekomst in geslingerd door een mysterieuze kracht die Sin wordt genoemd. Hij komt in de vreemde plaats Spira terecht, waar hij leert dat zijn woonplaats Zanarkand 1000 jaar geleden is verwoest. Vastbesloten om de waarheid te ontdekken, gaat Tidus op weg met een aantal nieuwe vrienden. Onder hen bevindt zich Yuna, een jonge vrouw die is bedreven in de kunst van het oproepen en commanderen van krachtige geesten die Aeons worden genoemd. Gezamenlijk beginnen ze aan een onvergetelijk avontuur.
De kracht van de PlayStation 2 wordt volop benut voor een aantal baanbrekende innovaties in het Final Fantasy-universum. Spelfiguren komen tot leven dankzij ingesproken stemmen en het Facial Motion System, dat gezichtsuitdrukkingen in real-time laat veranderen. Voor het eerst zullen de 3D omgevingen naadloos overgaan in gevechtssituaties, waardoor het speuren en vechten zonder onderbrekingen in elkaar overgaan.
Het tiende deel in deze legendarische spelserie geeft toegang tot een fors aantal compleet nieuwe side-quests en mini-games, waaronder de mogelijkheid om daadwerkelijk Blitzball te spelen. Daarnaast biedt het nieuwe Sphere Grid-systeem een ongekende controle over de ontwikkeling van de spelfiguren; je bepaalt zelf de vaardigheden die je leert, en hoe je deze wilt verbeteren en laten evolueren.

Meer informatie
Ean
5060121821514
Levertijd
Uitverkocht.
Fabrikant
Square Enix
Geschikt voor
Playstation 2
Spel Genre
RPG
Pegi Leeftijd
12+
Pegi Content
Geweld
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Final Fantasy X - PS2
Uw waardering
To Top